Užijte si relax v Hradci Králové a okolí

I v Hradci Králové si můžete užít odpočinek. Která místa se určitě vyplatí navštívit? Přinášíme vám několik skvělých wellness tipů pro samotný Hradec Králové i blízké okolí.

Welneska

Příznačný název Welneska nese unikátní relaxační prostor, který se nachází přímo v centru Hradce Králové (ulice Tomkova).

Privátní wellness nabízí prostory s vířivkou, infrasaunou a solnou jeskyni. Aktivity lze doplnit kvalitní projekcí, kterou tvoří například Full HD 3D Projektor, který promítá na plátno s uhlopříčkou 350 cm. Pustit si zde tak můžete i film dle vlastního výběru.

Pamatováno bylo rovněž na odpočinkovou zónu a nechybí zde ani vinotéka. Welneska se tak hodí především pro příjemné chvilky trávené s vaší drahou polovičkou, případně se skupinou přátel a kolegů. Velmi často se tento prostor využívá i pro večírky či rozlučky se svobodou.

Atmosféru efektně podkreslují cihlové klenby. Útulný a romantický interiér tak poskytuje možnost si skutečně dokonale odpočinout.

Saunia Orlice park

Saunia je saunovým světem, který nabízí atrakce na ploše plných 930 m². Tento prostor se nachází v nákupním a zábavním centru Orlice park shopping. Areál vznikl přímo u frekventované silnice Víta Nejedlého, která je hlavní spojnicí směrem na Ostravu.

Nabízí celkem pět typů saun, k dispozici je tradiční sauna finská, dále parní lázeň, sauna s parním nárazem a solná sauna společně se tou tropickou. Pro pobyt v sauně si můžete rovněž vybrat speciální saunovou kosmetiku. Pravidelně se zde také pořádají saunové ceremoniály, které zážitek ze saunování povýší na jedinečné potěšení pro všechny smysly.

Zároveň můžete v saunovém světě využít celkem čtyři ochlazovací systémy, a to konkrétně ochlazovací bazének, ledovou studnu, ochlazovací vědra a sprchy s vodním mlžením.

Osvěžit se poté máte možnost v baru, kde lze především doplnit ztracené tekutiny, ale také využít možnost drobného občerstvení. Poté se doporučuje dát tělu prostor k regeneraci, k tomu zde slouží speciální relaxační zóna.

Wellness studio Flošna

Wellness studio Flošna se nachází v bezprostřední blízkosti stejnojmenného venkovního koupaliště v Hradci Králové.

Wellness nabízí četné procedury pro dokonalou relaxaci každého hosta. K dispozici jsou zde tak hned čtyři sauny, a to finská, bylinková, bio a infra. Využít můžete rovněž dvě parní kabiny, wellness disponuje solnou parní a aroma kabinou.

Další možnosti odpočinku zde poskytuje hydroterapie v podobě whirlpool a oddechového bazénu s masážními tryskami. Pro odvážné je zde možnost ochlazení, kterou zastupuje bazének, již svým názvem o pozornost si říkající vědro odvahy a masážní sprchy.

Odpočinout si můžete v klidové místnosti s krbem, případně se uchýlit do prostor galerie nebo na venkovní terasu. A kdo by snad toužil po relaxaci jako od moře, může vyzkoušet opalování v ultra sun turbosoláriu. Vaši psychickou i fyzickou kondici pomohou vylepšit i profesionální masáže.

Saunový svět Tropicana

Saunový svět Tropicana najdeme v Hradci Králové v ulici Bratří Štefanů naproti IVECU. Jedná se o další relaxační prostor, který dokazuje, že původem finská tradice saunování se velmi úspěšně ujala i v Čechách.

Konkrétně se v tomto prostoru celkem nachází deset různých saun, a to finské sauny (medová a tradiční), dále švédská sauna, BIO sauny (solná a tropická sauna a sauna využívající terapii barvami), infrasauna, parní lázně (využívající solné klima nebo působení výtažku z eukalyptu) a sauna Hammam.

Využít můžete taktéž vířivky, Kneippův chodník, ochlazovnu s bazénem, tematické odpočívárny a restauraci s drobným občerstvením.

Samostatný typ služby v tomto případě tvoří masáže. Jsou vhodné pro jedince vystavené jednak fyzické zátěži, jako jsou například aktivní sportovci, nebo těžce fyzicky pracující osoby, ale i pro ty, kteří hledají úlevu pro psychiku.

Wellness EA Hotel Tereziánský dvůr

EA Hotel Tereziánský dvůr je čtyřhvězdičkovým hotelem, který bychom našli v Hradci Králové v ulici Jana Koziny pouze 5 minut od samotného centra města.

Součástí hotelu je též stylové wellness centrum. Jednotlivé služby jsou přehledně rozděleny do tří tématických prostor. V tom prvním se nachází přímý vstup do oddělených šaten a ústí do společné sprchy. Ve druhém lze využít bazén, vyhřívané odpočinkové lavice a Kneippovy lázně se studenou i teplou vodou. Ve třetím byla vybudována prostorná sauna pro až deset osob.

Dále můžete využít bazén a u něj i vyhřívaná lehátka pro dokonalý odpočinek. Ve vedlejším prostoru bazénu pak wellness zázemí doplňuje i vířivka. Ta je osvětlená a je vybavena funkcí bočních i spodních proudů.

Wellness si lze taktéž dopředu rezervovat jako privátní. To vám zároveň umožní využít i četné doplňkové služby hotelu.

Lázně Velichovky

Východočeská obec Velichovky se nachází v okrese Náchod asi 5 km na západ od Jaroměře. Cesta z Hradce Králové je jednoduchá, nyní lze využít trasu po dálnici D11 na sjezd Jaroměř – jih/Rožnov na Rožnov a Velichovky.

Velichovky jsou známými lázněmi, které fungují již od roku 1897. Do slatinných lázní se však nejen přijíždějí léčit pacienti, a to primárně s onemocněním pohybového aparátu, nervovými a onkologickými onemocněními, ale jezdí sem i běžní hosté za odpočinkem.

Lázně nabízejí vlastní wellness program v různé délce s četnými procedurami. To zahrnuje například slatinné zábaly, masáže, různé druhy koupelí nebo například i techniku baňkování.

K pohodlí všech hostů navíc přispívá klid a rodinná atmosféra v samotných lázních, ale i překrásné okolí s mnoha dalšími zajímavostmi. Přímo areál lázní je obklopen rozsáhlým parkem lákajícím k procházkám.

Související články