Golfová hřiště v okolí Hradce Králové

Golf je sport, který si získává stále výraznější oblibu. V Hradci Králové a jeho okolí se můžete rovněž věnovat právě této aktivitě. Kam konkrétně se vyplatí se vydat?

Park Golf a Konference Park Hradec Králové

Park Golf je areál, který se nachází přímo v Hradci Králové, a to konkrétně v ulici Roudničská v blízkosti centra města. Areál vznikl pod kopcem sv. Jana.

Najdete zde golfové hřiště a součástí je rovněž hotel. Na místě je konkrétně k dispozici devíti jamkové hřiště navržené Davidem Carterem s cvičnými greeny a drivingem. Výhodou hřiště je především to, že jej lze doporučit i široké veřejnosti.

Zahrát si na tomto hřiště můžete i na úpravu hendikepu. Golfové hřiště disponuje zelenými a zlatými odpališti U.S.Kids Golf, je proto vhodné i pro hru malých hráčů.

Návštěvu zdejší restaurace pak lze jednoznačně doporučit i hostům z řad mimo svět golfu. Restaurace kromě podávání pokrmů poskytuje jedinečný panoramatický výhled na hřiště. Snoubí se tu tak nejen ušlechtilá hra, ale i překrásná příroda s kvalitní gastronomií.

Golf & Spa Kunětická hora

Tento resort se nachází nedaleko obce Dříteč. Obec Dříteč najdeme přibližně 8 km severně od Pardubic. Nejrychlejší trasou, kterou lze doporučit je po silnici 37 a 29810.

Hlavní devizou celého areálu je osmnáctijamkové mistrovské golfové hřiště. To navrhl australský golfový designér Graham Marsh, který, jak zástupci samotného resortu s pýchou podotýkají, má za sebou výstavbu více než 80 golfových hřišť po celém světě.

Pro hřiště na rozhraní Hradce Králové a Pardubic je charakteristické zejména velké množství členitých písečných bunkerů, zvlněné fairwaye a víceúrovňové greeny.

Součástí areálu je také hotel, který mohou využít jak členové golfového klubu, tak i širší veřejnost. Dále je součástí i kongresové centrum a vlastní saunové centrum Cedrus Spa. To vše doplňuje možnost posezení na terase, kterou lze využít za hezkého počasí.

Centrum zábavy a sportu Fomei

Centrum zábavy a sportu FOMEI sídlí v Hradci Králové v ulici Honkova. Mottem celého podniku je jednoznačně vyznívající heslo „zábava má zelenou“.

Bavit se tu skutečně bude celá rodina. Nejedná se o golf v klasickém pojetí, tzv. adventure golf je v podstatě hrou, která je jakýmsi hybridem mezi právě golfem tradičním a minigolfem. Hraje se, velmi zjednodušeně vysvětleno, jako golf ve „zmenšené“ podobě.

V centru Fomei lze adventure golf hrát jak na venkovním hřišti, tak i na tom vnitřním. Do hry se můžete pustit pouze ve dvou, ale případně i ve více lidech. Pak si zábavu může užít celá rodina.

Součástí je taktéž indoor centrum, kde máte možnost si vyzkoušet hned pět golfových simulátorů Fullswing. Dále jsou zde k dispozici hned tři tréninková odpaliště na sítě a indoor chipping. V nově otevřené zimní zahradě lze během hraní i relaxovat. Mimo rámec golfových aktivit je na místě rovněž nabízen multifunkční simulátor (kromě golfu taktéž pro fotbal a hokej) a laserová střelnice.

Golf club Na Vrších

Golfový areál Na Vrších nedaleko Hradce Králové funguje již od roku 2004. Nachází se v obci Jeníkovice v okrese Hradec Králové asi 3 km severně od Třebechovic pod Orebem. Doporučená trasa vede po silnici 3081.

V areálu můžete využít golfovou školu pro děti i dospělé, tenisový kurt s profesionální trenérkou, případně i možnost občerstvení.

Místní hřiště pozvolna začalo vznikat v roce 2007. Mistrovské hřiště Na Vrších má v současnosti devět jamek. Hřiště je poskládáno z 2×3 par, 6×4 par a 1×5 par, o celkové délce ze žlutých odpališť 2416 m (4832 m) a z červených 2158 m (4316 m).

Díky uvolnění šestice jamek z původního hřiště zde navíc mohla vzniknout i golfová akademie. Ta hráčům umožňuje věnovat se tréninku i tehdy, pokud bude mistrovské hřiště obsazeno. Tréninkové plochy v areálu obsahují driving range, prostor pro chip&pitch i tréninkový green pro nácvik puttování.

Golf Hrádek, s.r.o.

Golf Hrádek s.r.o. je golfový klub, který se nachází ve městě Nechanice. Ty bychom našli ve vzdálenosti asi 15 km od Hradce Králové. Volte trasu po silnici 3081, cesta vám zabere přibližně 20 minut.

Golfový areál vznikl přímo v zahradách stejnojmenného zámku. Vybudován byl již v roce 1995. Nabízí tak zcela výjimečný zážitek. Ovšem kromě vlastního devítijamkového hřiště zde mohou zájemci využít i tréninkové centrum.

Jedinečný prožitek z golfu v zámeckých kulisách tak jednoznačně není vyhrazen pouze úzké skupině lidí. Ostatně zdejší golfový klub si rovnou za vlastní vzal jednoduché heslo „golf pro každého“.

Během prvního dne se tak s golfem můžete seznámit pod dozorem zkušeného trenéra. Dostatek sportovního vyžití tu najdou nejen hráči všech úrovní, ale i všech věkových kategorií. Výhodou zdejších lekcí je absolutní přizpůsobitelnost možnostem každého golfisty.

Queen´s Park Golf Club Myštěves

Golfový klub se nachází v obci Myštěves. Ta leží 7 km severovýchodně od města Nový Bydžov v okrese Hradec Králové. Jakožto nejrychlejší trasu lze doporučit cestu po silnici 35. Na místě budete do cca 30 minut.

V Queen´s Park Golf Club Myštěves vás čeká golf v přátelské atmosféře, kde vládne klid a bezmála domácká nálada.

Golf zde má ostatně tradici již od roku 1930, od dob kdy někdejší panství Gastona Rittera von Mallmanna získal profesor Václav Piťha, známý lékař. Slibný rozvoj nicméně na čas přervala etapa komunismu a rodině Piťhových byl areál vrácen až na počátku 90. let.

Dnes zde najdeme osmnáctijamkové klubové hřiště, které se může honosit vysokou kvalitou i náročností. V areálu pochopitelně nechybí ani cvičná hřiště. Rozvíjet své golfové dovednosti zde můžete naprosto komplexně. Využít můžete driving range, chipping a putting green.

Související články