Dětské atrakce a hřiště v Hradci Králové a okolí

Přemýšlíte kam vyrazit s dětmi v Hradci Králové a okolních destinacích? Máme pro vás pár tipů na atrakce, které nabízejí dětem zábavu a povyražení.

Fly zone park

Fly zone park se nachází v obchodním centru Atrium v Hradci Králové v 1. patře. Je otevřen pondělí, středa, čtvrtek od 13:00 do 20:00 a ostatní dny od 9:00 do 20:00.

Hlavní nabídkou parku je úniková hra Hobití nora. Je to magická hra plná zábavných rébusů, která se inspirovala ve světě Pána prstenů. Má vysokou kvalitu zpracování, pěkné dekorace a trvá 60 minut. Je vhodná pro 2 – 4 hráče a obsahuje několik místností, v nichž budou děti hledat Krystal všemocnosti.

Dalšími atrakcemi jsou Trampolínová aréna s basketbalovými koši, Horolezecké stěny a Olympijská trampolína. Děti si zde mohou vyzkoušet také virtuální realitu, překážkovou trasu Ninja Warrior, kladinu Galdiátor a Twister. Pro nejmenší je koutek s balonky, prolézačkami a skluzavkou.

Zahrát si mohou rovněž slack line nebo dodgeball a larpgame. Dospělí mají k odpočinku kavárnu a relax zónu.

Toboga tongo

Park Toboga tongo je na Kutnohorské ulici v Hradci Králové v objektu obchodního řetězce Albert. Ve velké hale se nachází spousta atrakcí pro děti. Tématem parku je mořský svět a oceán. Zažijete zde dobrodružství v džungli na ostrovech i plavbu oceánem. Rodiče si také přijdou na své, k dispozici je občerstvení, čtenářský koutek a stejně tak WiFi připojení zdarma.

Aquapark

Současný oficiální název aquaparku zní Městské lázně – Aquacentrum Hradec Králové. Nachází se na Eliščině nábřeží, které se rozkládá přímo v historickém centru Hradce Králové na levém břehu Labe.

Původní městské lázně byly v Hradci přebudovány na moderní aquapark. Ten nabízí možnost vyžití jak milovníkům adrenalinu, tak i všem, kteří sem přicházejí za odpočinkem. Tobogán, umělé vlnobití nebo vířivka jsou jen zlomkem aktivit, kterým se zde můžete věnovat.

Hlavní atrakci je pak bazén o délce 30 metrů, kterého se původní městské lázně dočkaly po rekonstrukci v roce 1998.

Na větvi

Lanové centrum v korunách stromů v Hradci Králové je zábavní park, který sestává z lávek umístěných na stromy. Ty mohou děti prolézat a to včetně bludiště, které je složeno z překážkových drah. Nacházejí se zde také zábavné prvky, které procvičí motorické dovednosti vašich dětí.

Pohybová atrakce je zcela bezpečná a zakončena sjezdem po tobogánu. Součástí lanového centra je stánek s občerstvením a v létě se koná časté grilování.

Hrad a zámek Staré Hrady

Hrad a zámek Staré Hrady se nachází v obci Libáň. Je otevřen v zimních i letních měsících. Na děti se těší nejen princezna, ale také velká hromada různých draků s Dračí čarodějnou královskou komnatou.

Děti se naučí něco o historii a  pobaví se rozmanitou přehlídkou draků. K nahlédnutí je mnoho starodávných exponátů a Bestijář. Můžete si stáhnout starohradské omalovánky a prožít naplno atmosféru Zámeckého pohádkového sklepení, Hradní pohádkovou půdu, Zdravosvět a Dračí království.

Občerstvit a odpočinout si je možné v Hradní krčmě. V létě s venkovním posezením a grilem.

Dětská železnice

Mezinárodní nábřeží paromilů v Hradci Králové se nachází u řeky Labe na Škroupově ulici. Spolek pořádá jízdy parními loděmi po řece a nabízí atrakci Dětská železnice. Trasa vede podél řeky a děti se mohou projet v malém vláčku s barevnou lokomotivou.

Rytířské hradiště

Rytířské hradiště poblíž rybníků Kříž a Česík je dětský park s dřevěnými atrakcemi. Nachází se zde pískoviště, bludiště, prolézačky a vše je stylizováno do rytířské doby.

Muzeum hraček Stuchlíkovi

Muzeum hraček v Novém Bydžově nabízí výstavu starodávných hraček, jako jsou panenky či vláčky a také betlémů. Pořádají se zde různé akce pro děti.

Biopark Štít

Zoologická zahrada v obci Klamoš. Žije zde mnoho druhů zvířat, opice, lvi, tygři, ptactvo, papoušci a domácí hospodářské druhy, jako slepice nebo králíci i koně. Zvířátko si můžete adoptovat nebo jej pozvat na oběd.

Pohádková stezka v Hradeckých lesích

Trasa měřící 2,5 km, která vede Hradeckými lesy je plná zastavení s pohádkovými motivy. Jsou na ní umístěny sochy pohádkových postav a strašidel. Doplňují ji cedule s naučnými a zároveň zábavnými texty o životě v lese.

Archeopark Všestary

Archeopark pravěku v obci Všestary, který zahrnuje pravěkou vesnici s dobovými domky. Děti poznávají život pravěkých lovců doby ledové a prvních zemědělců. Je zde model pravěké krajiny, pazourkové nástroje a paleolitická jeskyně. Park nabízí programy pro děti, kde se naučí, jak lidé v době pravěku žili. Jak se šatili, jaké provozovali umělecké činnosti a jak obdělávali pole nebo mleli obilí.

Obří akvárium Hradec Králové

Největší sladkovodní akvárium v České republice je krásná a naučná podívaná pro děti. Jsou zde k vidění desítky druhů tropických ryb a model deštného pralesa. Mimo hlavní nádrž jsou akvária s želvami a rejnokem. Můžete si zde posedět a dát si občerstvení při pohledu na plavající rybky. V objektu je i sportoviště  s místností na sqash.

Dětský ateliér v Hradeckém muzeu

Dětský ateliér v Hradeckém muzeu je interaktivní poznávání muzea. Děti si zde mohou odpočinout, jsou zde pro ně připraveny zábavné programy a činnosti. Čtení pohádek, soutěže a kreslení doplňuje přírodovědecký kroužek.

Související články