Areál Stříbrný rybník Hradec Králové

Areál s poetickým názvem Stříbrný rybník se nachází nedaleko Hradce Králové. Jaké možnosti nabízí?

O areálu Stříbrný rybník

Stříbrný rybník je rekreačním areálem, který vznikl v bezprostřední blízkosti hradeckých městských lesů u stejnojmenného rybníku. Oficiálně spadá pod místní část Malšova Lhota a jeho provozovatelem je společnost Městské lesy Hradec Králové a.s.

Jedná se o ideální místo pro rodinnou dovolenou, prázdninové chvíle strávené zábavou s přáteli, sport, ale můžete si zde užít i klidné chvíle u vody při rybaření. A samozřejmě můžete vyrazit také na procházky nebo se „jen“ oddat letnímu lenošení.

Pro obyvatele Hradce Králové a blízkého okolí je lokalita častým cílem výletů. Ostatně v minulosti (rok 2012) byl areál pro své luxusní zázemí oceněn vyznamenáním „Prázdninového inspektora“ TV Nova.

Dostupné atrakce areálu Stříbrný rybník

Areál Stříbrný rybník skýtá skutečně bohaté možnosti vyžití:

Koupání

Na tomto místě si můžete užít všechny dostupné možnosti zábavy. V první řadě se zde máte možnost koupat, a to v přírodním koupališti, které je k dispozici pochopitelně zdarma. Potěší i vodní centrum s atrakcemi, mezi nimiž vyniká hlavně cca 63 m dlouhý tobogán.

Odpočinek

Vodní plocha je obklopena písčitými plážemi, které lákají k relaxaci malé i velké návštěvníky. Výhodou pro rodiny s dětmi je pozvolný vstup do vody. Máte-li rádi odpočinek, řekněme, poněkud přírodního charakteru, můžete určitě využít i místní nudistickou pláž.

Vodní hrátky

Výčet aktivit spojených s vodou jednoznačně nekončí koupáním. Využít můžete nafukovací atrakce pro děti i dospělé, dále se na Stříbrném rybníku potkáte s některými nadšenci, kteří se snaží držet „balanc“ na paddleboardech, uvidíte rodiny s dětmi či páry na romantických vyjížďkách na šlapadlech a až potkáte jedince zavřené v nafukovacím válci, vězte, že si právě zkouší aquaroller. Malé ratolesti můžete poslat na dětské lodičky.

Za zvířátky (i vláčkem)

A rodiče zase s dětmi velmi často chodí za zvířátky a zastavují se u výběhů se zvěří. Pakliže by se nejmenším na vycházku nechtělo pěkně „po svých“, nabídněte jim jízdu turistickým vláčkem, který v pravidelných intervalech vyjíždí od recepce v kempu.

Procházky po lese

Koho by nebavil žádný aktivnější pohyb, může vyrazit na procházku. S prázdnou se z ní nejspíš nevrátíte. Oblíbenou aktivitou je zde hlavně tradiční česká kratochvíle v podobě houbaření, ale i sběr borůvek.

Sport

Okruhy v přilehlých městských lesích lákají hlavně ty, kteří neváhají nazout in-line brusle nebo si oblíbili jízdní kolo. Velmi často zde potkáte také turisty s trekingovými holemi. Četné sportovní vybavení je na místě rovněž k zapůjčení. Půjčit si je možné kromě kol a inline bruslí také koloběžky nebo buginy. Trpělivost a soustředění budete moci vydatně trénovat při minigolfu.

Venkovní aktivity

Sportovním aktivitám se lze věnovat i v areálu kempu, půjčit si můžete vybavení pro následující aktivity: plážový volejbal, ruské kuželky, pétanque, staročeské kuželky, ping pong a venkovní šachy.

Adrenalin

Milovníky adrenalinu a outdoorových aktivit zláká také možnost vyžití v lanovém parku. Ten poskytne dostatek adrenalinu všem věkovým kategoriím. Co se týče pořádné dávky dobrodružství, jednoznačně lze doporučit motokáry.

Laser/archery game

K méně tradičním aktivitám patří laser game nebo tzv. archery game. Laser game vám poskytne skutečně autentický pocit ze hry díky speciálním zbraním, které mají zpětný ráz. I archery game je určena fanouškům zbraní, neboť máte možnost si vyzkoušet boj se zbraněmi moderními i historickými. Jde o hru na principu paintballu.

Letní kino

Během letní sezóny dojde i na trochu té kultury. O prázdninách a v průběhu podzimu totiž přímo v areálu kempu promítá právě letní kino. Projekce nabídne české i zahraniční filmy. O komfort návštěvníků se postarají organizátoři zajištěním lehátek pro 80 z nich. Stejně tak pochopitelně otevře stánek s občerstvením.

Výlety

Okolí kempu je doslova nabité zajímavostmi. Stříbrný rybník můžete pojmout i jako ideální výchozí bod pro delší cesty. Namátkou se nabízejí například nedaleké Stěžery, kde láká zámek i zoopark, Chlumec nad Cidlinou s překrásným zámkem či přímo do Hradce Králové, kde si užijete například místní planetárium či známé obří akvárium.

Kemp Stříbrný rybník

Vybavení kempu je tvořeno 12 chatkami a 6 mobilehomech. Nechybí zde stání pro karavany a stany.

Součástí je kuchyňka a sociální zařízení společně se sociálním zařízením. Do zázemí spadá také vlastní prádelna.

Co se týče možností vyžití, poskytuje kemp také stylové tee-pee, které slouží pro požádání oslav nebo oblíbených letních „grilovaček“.Pro stravování lze využít dostupnou místní restaurací, případně četné stánky s drobným občerstvením.

Jak se do areálu dostanete

Areál je díky bezprostřední blízkosti Hradce Králové dostupný dobře městskou hromadnou dopravou. Přímo ke kempu zajíždí MHD č. 11 a 17 (zastávka Stříbrný rybník). V případě, že se rozhodnete přijet vlastním vozem, můžete využít prostorné parkoviště. To se nachází v ulici Lhotecká (mezi Malšovicemi a Svinary).

Ceník

Aktuální ceníky pro všechny typy ubytování i kompletní služby naleznete vždy na oficiálním webu. V následujícím přehledu uvádíme základní informace v podobě aktuálních cen pobytu v trvalých objektech pro sezónu 2022. Konkrétní informace ZDE.

Související články