Koupaliště v Hradci Králové a okolí

Aprílové počasí zatím sice neodpovídá nastupujícímu jaru, nicméně i tak byste měli pomalu sbírat typy na skvělá venkovní koupaliště v okolí Hradce Králové. Východočeská metropole je vyhledávaným turistickým centrem, ovšem v parném létě se nechcete potit uprostřed betonové džungle. Jakmile rtuť teploměrů začíná atakovat 30 °C, nastává pravý okamžik pro výpravu na nádherná venkovní koupaliště. Nemusíte jezdit do nevyčištěných rybníků, protože pravé osvěžení zažijete pouze u oficiálních bazénů a plováren.

Koupaliště Flošna

Pokud hledáte příjemné koupaliště přímo v centru Hradce Králové, pak je Flošna jednoznačně tou nejlepší možností. Nabízí totiž veškeré pohodlí a služby, které byste mohli potřebovat během odpoledne stráveného u bazénu. Obrovským plusem je navíc neplacené parkoviště přímo před samotnou budovou koupaliště, takže na Flošnu můžete pohodlně dorazit autem. Několik bazénů, tobogány, skluzavky a brouzdaliště zajistí zábavu na celý den, a to nejenom pro vás, ale také pro vaše malé ratolesti.

Samozřejmostí je možnost občerstvení přímo v areálu koupaliště. Nanuky, lahůdky nebo teplé jídlo můžete ochutnat v malém bufetu nebo útulné restauraci. Maminky s dětmi pak určitě ocení relativně velké množství přebalovacích pultů a mikrovlnku pro ohřev jídla. Ta se nachází v letních převlékárnách, takže k ní máte prakticky nepřetržitý přístup. Jestliže ovšem patříte mezi příznivce aktivního odpočinku, najdete si i vy na Flošně svou zábavu. Konkrétně se můžete pustit do aquazorbingu nebo do plážového volejbalu. Jakmile vás omrzí koupání v bazénu, vydejte se do wellness centra, které s koupalištěm sousedí.

Koupaliště Chlumec nad Cidlinou

Další možností pro letní vyžití nabízí venkovní koupaliště nacházející se v Chlumci nad Cidlinou. Malebné městečko s úžasným zámkem se nachází ve vzdálenosti 35 kilometrů od Hradce Králové, a navíc se do něj pohodlně dostanete po dálnici D11. Atraktivnosti samotného koupaliště pak přispívá hlavně jedinečné prostředí soutoku řek Cidliny a Bystřice, které vytváří jedinečnou atmosféru. Dominantou koupaliště je jednoznačně velký plavecký bazén s rozměry 55 x 50 metrů a hloubkou v rozmezí 80 až 180 centimetrů. Velmi neobvyklým prvkem je umělý ostrov nacházející se uprostřed plaveckého bazénu.

Na něm je umístěna letní restaurace, kde se během svých letních radovánek můžete osvěžit dobrým drinkem nebo malou svačinkou. Na koupališti v Chlumci nad Cidlinou se nebudou nudit ani děti, protože ty mají k dispozici vlastní nerezové brouzdaliště. V něm je maximálně 30 centimetrů vody, takže se nemusíte bát o bezpečí svých ratolestí. Mimo to jsou dětem určeny ještě 2 skluzavky a nově zrekonstruované dětské hřiště. Dospělým je následně určeno hřiště na plážový volejbal, hřiště na pétanque nebo stůl na stolní tenis. Kromě toho na koupališti během letní sezóny probíhají pravidelné hudební večery.

Koupaliště Třebechovice pod Orebem

Přibližně 15 minut jízdy autem od Hradce Králové najdete nádherné venkovní koupaliště Bor. To se nachází v Třebechovicích pod Orebem, a to hned vedle areálu fotbalového hřiště. Hlavním lákadlem je příjemná a klidná atmosféra nedalekého městského lesa. Velkým plusem koupaliště v Třebechovicích je vynikající dostupnost prostřednictvím jízdních kol nebo kolečkových bruslí, neboť k němu vede nová cyklostezka. V areálu samotného koupaliště pak naleznete 3 samostatné bazény, které uspokojí nároky každého návštěvníka. Samozřejmostí je plavecký bazén o délce 25 metrů, zatímco pro děti je určen kruhový bazén s velkým vodním hřibem.
Pokud se vydáváte na koupaliště s cílem relaxovat, pak jednoznačně vyzkoušejte speciální kruhový bazén s masážními tryskami, vzduchovým roštem a masážními lůžky. Voda ve všech bazénech je v případě méně příznivého počasí ohřívána solárními kolektory, takže její teplota prakticky nikdy neklesne pod 22 °C. Vyhledávanou atrakcí je i 12 metrů vysoký tobogán se stometrovým žlabem. Jakmile vás omrzí koupání, můžete se uchýlit do dvou restaurací nebo na plážové volejbalové hřiště. V letních měsících je ovšem nejpříjemnější prostorná travnatá plocha kolem bazénů, na níž se nebudete muset s ostatními návštěvníky mačkat.

Lesní plovárna Mladé Buky

Určitě se mezi vámi najdou ti, kteří budou raději léto trávit v souladu s přírodou daleko od velkých měst. Jestliže si zároveň budete chtít užívat vodních radovánek, pak je lesní plovárna Mladé Buky tím pravým místem na výlet. Koupaliště se nachází necelý 1 kilometr od Mladých Buků, kam se dá pohodlně během 1 hodiny dojet autem z Hradce Králové. Po příjezdu do areálu lesního koupaliště na vás dýchne kouzlená atmosféra a hlavně budete okouzleni 50 metrovým bazénem s postupným dnem. I když je charakter plovárny primárně přírodní, naleznete zde veškerý komfort 21. století včetně převlékáren a sprchy s teplou i studenou vodou.
Kromě koupání a vodních radovánek si v lesní plovárně užijete také řadu sportovních aktivit. K tomu slouží například antukové a travnaté hřiště, nafukovací horolezecká stěna nebo 2 stoly na ping pong. Velkou výhodou je, že si s sebou nemusíte vozit žádné sportovní pomůcky, protože si vše můžete půjčit zdarma přímo v areálu koupaliště. Samozřejmostí je možnost občerstvení přímo v místě. Kdyby se vám v lesní plovárně zalíbilo víc, můžete se zde na několik dní ubytovat v apartmánu nebo útulném bungalovu.

Pokud již nyní začínáte plánovat aktivity na léto, pak jednoznačně navštivte venkovní koupaliště nedaleko Hradce Králové. Odpočinete si od stresu a problémů, a naopak načerpáte množství nové energie.

Související články